Alergiile la alimente, tot mai frecvente. Care sunt cauzele?

În Marea Britanie, numărul persoanelor alergice la alimente s-a dublat în ultimii 10 ani. Situaţia este asemănătoare şi în alte state industrializate. Care sunt cauzele?

Lapte, ouă, arahide sau grâu – pentru unii oameni, un coșmar care le poate pune viața în pericol. Există mulți oameni, de asemenea, alergici la alune de pădure, soia sau crustacee. Și numărul lor este în creștere.

Conform unui studiu recent al Colegiului Imperial din Londra, numărul estimat de noi cazuri de alergii alimentare în Marea Britanie s-a dublat în zece ani: de la 76 de cazuri la 100.000 de persoane în 2008, la 160 de cazuri la 100.000 de persoane în 2018. Astfel, se estimează că 1,1% din populația britanică este alergică la un aliment – adică peste 675.000 de persoane.

Alergiile alimentare nu sunt însă doar o problemă britanică. Conform unui raport din 2023, 8% dintre copiii și 10% dintre adulții din întreaga lume suferă de o alergie alimentară. Majoritatea…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *