Culisele cazului „MITĂ pentru Maia SANDU” / Președinția cere lămuriri de la Anticorupție / Suma de 30.000 euro NU a fost adoptată de Consiliul Local

„Premiul Timișoara pentru Valori Europene”, în valoare de 30.000 de euro, pe care Maia Sandu l-a primit în 13 ianuarie, de la primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost instituit în luna aprilie 2023, printr-o hotărâre a Consiliului Local, votată de toți cei 21 de membri. Actul adoptat de consilieri prevede inaugurarea distincției, care este însoțit de un premiu în bani, însă nu precizează valoarea acestuia. 

Hotărârea îl împuternicea pe edilul municipiului, Dominic Fritz, care a fost și membru al juriului de desemnare a laureatului, să semneze protocolul de colaborare cu Asociația pentru Promovarea Timișoarei, partenerul decernării premiului.

Evenimentul de decernare a avut loc pe 13 ianuarie și a stârnit suspiciuni și la noi, și peste Prut. Nu atât distincția primită de Maia Sandu, cât suma de bani ce însoțește acest premiu, nu mai puțin de 30 de mii de euro.

În consecință, Administrația Prezidențială de la Chișinău s-a…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *