Cum ne îmbolnăvesc alimentele ultraprocesate și de ce nu se interzic aditivii periculoși

În urmă cu 20 de ani, nimeni nu auzise de „alimente ultraprocesate”. Astăzi, mare parte dintre produsele pe care le găsești raft, în magazin, fac parte din această categorie.

O mulțime de produse – de la pâinea feliată până la înghețată și mâncare semi-preparată – sunt intens procesate industrial.

Întrebarea este: ne îmbolnăvesc sau nu aceste alimente? Și dacă există fie și suspiciunea că ne-ar face rău, de ce le mai găsim la raft?

Iată ce au descoperit britanicii, care sunt unii dintre cei mai mari consumatori de alimente ultraprocesate din Europa.

Procesarea excesivă provoacă diabet și cancer?

BBC transmite că Marea Britanie – una dintre cele mai mari consumatoare de alimente ultraprocesate – raportează și unele dintre cele mai mari rate de îmbolnăvire de diabet și cancer din Europa.

Să fie, oare, doar o coincidență?

Iată ce crede Tim Spector – profesor de epidemiologie la King’s College din Londra – care studiază tendințele…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *