Deca anunță că vor exista 3 scenarii privind salarizarea în Educație. S-a discutat despre o echivalență cu grila de la Sănătate

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi că vor exista trei scenarii de grilă în ce priveşte salarizarea în sistemul de învăţământ.

Ea a subliniat că toate acestea vor porni de la principiul că salariul debutantului sau al asistentului universitar trebuie să fie egal cu salariul mediu brut pe economie.

„S-a discutat calendarul de lucru, formatul. Urmează ca fiecare sindicat să îşi desemneze o echipă tehnică, care, alături de reprezentanţii Ministerului Muncii şi ai Ministerului Educaţiei, să lucreze concret.

S-a agreat că se va merge pe trei scenarii de grile, una dintre aceste grile fiind cea lucrată deja la Ministerul Educaţiei, împreună cu federaţiile sindicale, la sfârşitul anului trecut, începutul acestui an.

Am agreat că în circa 10 zile aceste echipe tehnice vor veni cu variantele şi domnul ministru Budăi a anunţat ieri: aceste variante vor fi transmise pentru evaluarea impactului, ca apoi ele să intre în discuţia politică cu…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *