Guvernul vine cu aceeași ofertă pentru Educație: Prime de 2.500 de lei la profesori și 9% în plus la salariu pentru personalul nedidactic. Dan Cărbunaru: „Nu suntem la piață și nici măcar la mall!” (Video) Reacția sindicatelor

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat joi seara oferta Guvernului pentru sindicatele din Educaţie, care se află de luni în grevă generală.

Practic, nu sunt noutăţi importante, ci este aceeaşi ofertă despre care s-a mai vorbit zilele trecute şi pe care sindicatele au respins-o deja, aşa încât nu e de mirare că liderii sindicali au spus că greva continuă şi propunerea este complet neinspirată.

În ședința de vineri, Guvernul va aproba banii de cărți (pentru profesori) și majorările pentru personalul nedidactic, oferte respinse categoric.

Pentru personalul nedidactic (55.000 de oameni), Guvernul adoptă anexa 8, ceea ce presupune o creştere medie de venituri de 9%. În plus, acest personal va primi două prime de câte 500 de lei în lunile iunie şi octombrie 2023.

Cât despre personalul didactic şi auxiliar (220.000 de persoane), Dan Cărbunaru a revenit cu oferta referitoare la primele pentru cariera didactică (care acum nu se mai…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *