Un nou studiu realizat în China a ajuns la concluzia că dieta bogată în alimente ultraprocesate ar putea accelera simptomele neurologice timpurii.
Oamenii de știință de la Institutul pentru Nutriţie al Universităţii Fudan din China au descoperit că persoanele care recurg adesea la alimente ultraprocesate, așa cum sunt fulgii de cereale pentru micul dejun, produsele de patiserie ambalate sau mezelurile, sunt mai predispuse să prezinte semne timpurii ale bolii Parkinson comparativ cu cele care se ating rar de astfel de alimente.
Cercetătorii au investigat în rândul unor voluntari prezenţa primelor semne, cele mai timpurii ale bolii, în care procesul de neurodegenerare a început deja, însă simptomele clasice – așa cum sunt tremorul, dificultăţile de echilibru sau încetinirea mişcărilor – nu s-au manifestat încă. Aceste simptome timpurii pot apărea cu ani sau chiar decenii înainte de instalarea simptomelor tipice.
Cercetarea a inclus 42.853 de persoane cu…