Medicii care tratează pe ascuns protestatarii din Iran vorbesc despre femei împușcate în zona genitală și sute de tineri rămași orbi.

Cadrele medicale care îi îngrijesc în secret pe protestatarii răniți în timpul manifestațiilor din Iran, au constatat că femeile sunt împușcate în alte părți ale corpului decât bărbații – piept, zona intimă sau față, relatează The Guardian. Publicația britanică prezintă mărturii ale medicilor despre urmările intervenției violente a forțelor de securitate asupra demonstranților.


Fotografiile furnizate de medici jurnaliștilor The Guardian, care pot fi văzute aici, arată răni grave pe corpurile protestatarilor, provocate de bilele cu care forțele de securitate iraniene au tras asupra lor de la mică distanță. În unele dintre imagini apar răniți care au zeci de astfel de bile înfipte adânc în corp. Jurnaliștii britanici au vorbit cu profesioniști din domeniul medical care au atras atenția, sub protecția anonimatului, asupra gravității rănilor, care ar putea lăsa sute de tineri iranieni cu suferințe permanente.


„Au vrut să distrugă frumusețea femeilor” Un medic din provincia centrală Isfahan crede că autoritățile vizează bărbații și femeile în moduri diferite „pentru că au vrut să distrugă frumusețea femeilor”.

„Am tratat o tânără de 20 de ani care a fost împușcată în organele genitale cu două bile. Alte zece erau înfipte în interiorul coapsei. Acestea au fost îndepărtate cu ușurință, dar celelalte două au fost o provocare, pentru că erau între uretră și deschiderea vaginală. Exista un risc serios de infecție vaginală, așa că am rugat-o să meargă la un ginecolog de încredere. Ea a spus că protesta atunci când aproximativ zece agenți de securitate au înconjurat-o și au împușcat-o în organele genitale și în coapse”

relatează medicul

„citeste stirea completa pe libertatea.ro

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *