Memorandumul de la Guvern nu are nicio valoare legală, iar în MOf va apărea doar o declarație. Lider de sindicat: Greva se va radicaliza. Vor refuza efectiv să se mai prezinte la vreun examen

Guvernul adoptă joi un memorandum având ca temă unele principii generale în vederea îmbunătăţirii statutului personalului din sistemul de învăţământ şi valorizarea carierei didactice.

Memorandumul este inițiat de Ligia Deca, ministrul Educației, avizat de Marius Budăi (PSD) – ministrul Muncii și de Adrian Câciu (PSD) – ministrul Finanțelor.

Doar că specialiştii în Drept arată că acest document nu are nicio valoare legală. Ba chiar nu poate fi publicat în Monitorul Oficial, unde va apărea o simplă declaraţie.

În context, un lider de sindicat din Argeş avertizează că greva se va radicaliza, iar profesorii ar putea refuza efectiv să se mai prezinte la vreun examen.

Memorandum fără valoare

Memorandumul este în general un act intern al Guvernului, care nu are valoare juridică sau impact pentru populație: În trecut, astfel de documente au fost încălcate de instituția care le-a emis.

Fostul şef CCR Augustin Zegrean spune că, în acest…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *