Deca spune că elevii au folosit camere foto montate în nasturi și căști microscopice pentru a copia. Cu toate acestea, „nu a fost afectată integritatea examenelor”

Ministrul Ligia Deca a declarat, joi, despre subiectele la Bacalaureat apărute în spaţiul public că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture, şi s-au folosit căşti microscopice care sunt foarte greu de detectat de către comisii, dar susține, cu toate acestea, că „integritatea examenelor nu a fost afectată”.

Amintim că la toate probele de la sesiunea de vară a Bacalaureatului din acest an, subiectele au fost postate pe grupuri de WhatsApp ale elevilor la scurt timp după începerea examenelor, iar candidații cereau rezolvările corecte.

„În fiecare astfel de caz am făcut investigaţii prin intermediul inspectoratelor. În unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri, am înţeles că Parchetul s-a sesizat. Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează, din păcate, afectând integritatea Examenelor Naţionale. Înţeleg că multe dintre aceste…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *