Lider de sindicat: Greva nu e șantaj. Nu se poate ca un profesor să aibă 2.500 de lei, iar 4.000 de lei câștigă orice vânzător la shaormerie

Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, susţine că greva din învăţământ nu e un şantaj. Liderul de sindicat a precizat că nu se poate ca un profesor să aibă 2.500 de lei salariul, în condiţiile în care un muncitor necalificat poate primi şi 4.000.

”Am ajuns în această situaţie delicată, pentru că, din păcate, nu se mai merge înainte în acest fel. Semnalul de alarmă l-am tras, din decembrie am început să protestăm la Ministerul Educaţiei, am continuat în februarie, martie, aprilie, am avut discuţii cu premierul, cu domnul Ciolacu, le-am prezentat problemele.

Amândoi au spus că mare dreptate avem şi că vor găsi soluţii, că nu se poate. A spus-o premierul, că nu se poate ca un profesor să aibă 2.500 de lei când este atât de importantă munca dascălului, în condiţiile în care un muncitor necalificat poate primi şi 4.000 de lei net. Am rămas cu promisiunile”, a afirmat Hăncescu, marţi seara, la Prima News.

Liderul de sindicat a precizat…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *