Înlocuirea gustărilor zilnice cu o mână de nuci pecan nu doar că poate satisface o poftă, dar poate scădea colesterolul, dezvăluie un studiu recent.
Cercetarea, realizată de Penn State Department of Nutritional Sciences, din SUA, a constatat că persoanele cu risc de sindrom metabolic care au consumat nuci pecan în locul gustărilor obișnuite au avut profiluri de colesterol mai bune și, per total, o alimentație mai sănătoasă.
Oamenii de știință au recrutat 138 de adulți cu unul sau mai mulți factori de risc pentru sindrom metabolic, incluzând obezitate abdominală, trigliceride ridicate, nivel scăzut de colesterol HDL, tensiune arterială mare și glicemie ridicată.
Voluntarii, cu vârste cuprinse între 25 și 70 de ani, au fost împărțiți în două grupuri: un grup care a consumat zilnic aproximativ 57 grame de nuci pecan în locul gustărilor obișnuite; și un grup care nu a făcut nicio schimbare în dietă.
Timp de 12 săptămâni, cercetătorii au…