Spaghete cu insecte? Agenția UE dă undă verde unui alt produs alimentar pe bază de insecte

Făina din viermi galbeni ar putea fi următorul produs alimentar pe bază de insecte care va ajunge pe rafturile supermarketurilor din UE, după ce a primit aprobarea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară.

 

Avizul științific în ceea ce privește siguranța pulberii din viermi galbeni de făină, tratați cu raze UV, a fost publicat la începutul lunii iunie la solicitarea Comisiei Europene, care a însărcinat grupul științific al EFSA privind alimentele noi și alergenii alimentari să investigheze larvele sub formă de pudră, în urma unei cereri din partea companiei franceze Nutri’Earth. Acesta a concluzionat că pulberea, obținută din larvele speciei de insecte Tenebrio molitor, este atât nutritivă, cât și sigură pentru a fi utilizată în cadrul produselor propuse de companie. Pulberea poate fi folosită ca ingredient în diverse producții alimentare, inclusiv produse alimentare pe bază de făină, cum ar fi prăjiturile, pâinea de…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *