A fost creat super-orezul, care reduce riscul bolilor de inimă

Cercetătorii chinezi au reușit să creeze o varietate de orez care produce predominant coenzima Q10, un antioxidant adesea asociat cu îmbunătățirea sănătăţii inimii. Reușita, obţinută prin editare genetică, ar putea deschide calea pentru viitoare inovații în culturile alimentare de bază, precum grâul, porumbul și diverse legume.

CoQ10 este o substanță naturală prezentă în corpul uman, însă nivelurile sale scad de obicei odată cu înaintarea în vârstă. Oamenii de ştiinţă au observat că persoanele cu boli de inimă sau cele care folosesc medicamente pentru scăderea colesterolului au, adesea, niveluri semnificativ mai mici de CoQ10.

Echipa, condusă de expertul în plante Caixia Gao, de la Institutul CAS de Genetică şi Biologie, şi de Chen Xiaoya, de la Centrul CAS pentru Excelență în Științele Moleculare ale Plantelor (CEMPS), şi-a propus să modifice compoziția genetică a orezului, astfel încât să favorizeze producția de CoQ10 în…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *