Au luat concursul de rezidențiat, dar nu au loc unde să lucreze. Peste 200 de medici sunt nevoiți să stea acasă, deși în spitale e deficit de personal

Rezidenţii care au rămas fără loc în urma concursului de intrare în Rezidenţiat organizat în sesiunea extraordinară din 14 mai sunt nemulţumiţi. Susţin că, deşi au luat concursul, nu vor avea loc în spital pentru a profesa.

La sesiunea extraordinară au fost 628 de locuri şi posturi libere rămase din sesiunea din noiembrie 2022. La concurs s-au înscris 962 de candidaţi şi au promovat 863 de candidaţi. Astfel, între aceste locuri şi cele 628 libere a rămas o diferenţă de 235 de medici care au promovat concursul, dar care nu au loc să lucreze.

Reprezentanţii Medicilor Rezidenţi spun că ar trebui aşteptate rezultatele repartiţiei locurilor disponibile, care va avea loc marţi, 23 mai, pentru a vedea exact câte locuri se ocupă, iar candidaţii care nu vor prinde specializarea dorită să se concentreze pe rezidenţiatul din toamnă, rămânând astfel locuri libere pentru cei care acum nu au loc.

Pe de altă parte, ar trebui, în opinia reprezentanţilor…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *