Creierul adolescenților, afectat negativ de lockdown, în pandemie. Au îmbătrânit cu trei ani în câteva luni, arată rezultatele unui studiu

Un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Stanford și de la Universitatea din California, a concluzionat că pandemia COVID-19 a dus la îmbătrânirea accelerată a creierului adolescenților.

„Știm deja din cercetările globale că pandemia a afectat negativ sănătatea mintală în rândul tinerilor, dar nu știam ce”, a spus psihologul Ian Gotlib, directorul Stanford Neurodevelopment, Affect, and Psychopathology (SNAP).

Echipa a analizat scanări ale creierului prin imagistica cu rezonanță magnetică (RMN) a 81 de copii efectuate înainte de pandemie (între noiembrie 2016 și noiembrie 2019) și a 82 de copii efectuate în timpul pandemiei (între octombrie 2020 și martie 2022).

Apoi, cercetătorii au comparat copiii din ambele grupuri folosind factori precum sexul, vârsta, statutul pubertal, etnia, stresul timpuriu al vieții și mediul socioeconomic, pentru a putea face comparații.

„Citeste stirea completa pe antena3.ro

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *