Greva continuă, dar Deca se bucură că 10.000 de profesori au renunțat și pune asta pe seama încrederii dascălilor în Guvern. Intervine și ministrul Justiției

O întâlnire între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai elevilor, ai părinţilor şi ai sindicatelor reprezentative din învăţământul preuniversitar a avut loc, marţi, de la ora 11:00.

Discuțiile au durat puțin peste o oră și la finalul lor ministrul Ligia Deca a venit în fața jurnaliștilor să anunțe concluziile. Greva nu se încheie încă, dar Deca spune că observă „cu bucurie” că tot mai mulți dascăli se întorc la catedră.

„Putem anunța că în acest moment, de la momentul ordonanței, de la momentul adoptării ordonanței și până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă.

Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern și sperăm ca prin discuțiile pe care le vom relua în contextul negocierii…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *