LIVE Mii de profesori protestează la Cotroceni. Guvernul a făcut o nouă ofertă, dar tot departe de ce cer dascălii, Iohannis i-a ignorat: „Demisia!” (Foto&Video)

Mii de profesori au mărșăluit și vineri în Capitală, de la Guvern la Cotroceni, în cea de-a 12-a zi de grevă generală în Educație.

Protestul a început în Piaţa Victoriei, unde s-au strâns peste 12.000 de persoane. La ora 12:00, liderii sindicali au fost chemați la discuții la Guvern, și s-au dovedit a fi cele mai lungi negocieri de până acum – 2 ore și jumătate.

Însă profesorii care așteptau în Piața Victoriei și-au pierdut răbdarea după o oră jumătate și au plecat în marș spre Cotroceni scandând „Jos Guvernul!”.

Mitingul era autorizat până la ora 16:00, cu un program agreat cu autoritățile, și oamenii se temeau că nu vor mai fi lăsați să mărșăluiască și să protesteze la poarta lui Klaus Iohannis.

Când mulți dintre protestatari ajunseseră deja la Cotroceni, au ieșit de la negocieri și liderii sindicali, în mare parte cu același răspuns: Guvernul clar nu are cum să ofere banii ceruți.

Liderii sindicali au venit însă cu…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *