Poate cea mai ieftină și ușoară dietă: Vizionarea repetitivă a fotografiilor cu alimente reduce pofta de mâncare și duce la pierderea în greutate

Suntem inundați pe toate platformele cu imagini promovând tot felul de bucate, care mai de care mai apetisante. Și adesea rezultatul este că ajungem nu numai să râvnim la un burger sau orice altceva, ci chiar să-l cumpărăm și să-l mâncăm cu poftă. Și așa kilogramele se adună.

Dar un studiu realizat în Danemarca a arătat că, în realitate, efectul vizionării imaginilor cu mâncare poate fi chiar opusul: pofta să se diminueze și să ajungem să luăm porții mult mai mici decât am fi dorit inițial. Mai mult, se poate chiar ca pofta să dispară.

Dar în ce condiții? Un experiment realizat de oamenii de știință de la Universitatea Aarhus, din Danemarca, a arătat că, atunci când vizionăm aceeași imagine, cu poate cel mai apetisant aliment, pofta se diminuează considerabil, apărând senzația de sațietate.

În cadrul studiului, s-a observat că subiecții care au văzut de numai 3 ori aceeași imagine încă aveau un apetit ”sănătos”, în timp…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *