Deja pe Tik Tok și nu numai, ceaiul verde e regele curelor de slăbire. Dar chiar așa să stea lucrurile? Bethan Crouse, nutriționist specializat în performanță sportivă la Universitatea Loughborough, a explicat ce efect are acesta asupra organismului.
Atunci când vorbim despre ”arderea grăsimilor”, ne referim, de fapt, la un proces metabolic numit oxidare a grăsimilor, adică descompunerea lipidelor în acizi grași, care sunt apoi folosiți de organism pe post de combustibil. Este un mecanism esențial pentru pierderea în greutate, scrie The Guardian.
Potrivit nutriționistului de la Universitatea Loughborough, exercițiile fizice regulate cresc rata de oxidare a grăsimilor. La intensitate mică sau moderată, corpul folosește în principal grăsimi pentru a alimenta mușchii activi. Pe măsură ce intensitatea crește, organismul începe să folosească mai mult carbohidrați.
Dar poate un aliment, oricare ar fi acesta, „să ardă grăsime”? Răspunsul,…