Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi inaugurat în 2023, scrie Asociația Pro Infrastructura care publică un video realizat din dronă.

Lotul 3 din Drumul Expres Craiova – Pitești DEx12 are o lungime de 31,75 kilometri și se întinde între Valea Mare (Slatina Nord-Est) și Colonești.

„Antreprenorul general, UMB, are un progres bun, fiind „sus” cu aproape toate structurile. Lucrările la terasamente sunt și ele înaintate, ajunse la cotă în mare parte din traseu. Mai simplu spus, lotul are toate șansele să fie finalizat până la sfârșitul lui 2023, termenul contractual fiind ianuarie 2024, adică 12 luni de proiectare și 24 de execuție calculate de la emiterea ordinului de începere din 18.01.2021”, notează Pro Infrastructura.

„Din păcate, șoferii vor putea folosi doar aproximativ 15 kilometri, între nodurile Valea Mare (Slatina) și Negreni deoarece în capătul de est al lotului, la Colonești, nu avem nod și niciun fel de perspectivă pentru o descărcare temporară. Într-un scenariu ideal, CNAIR ar putea pune presiune pe constructor, dar și pe sine (pentru rezolvarea birocrației necesare), astfel încât deschiderea să fie până la nodul Albota, aflat pe tronsonul alăturat, care are termen contractual noiembrie 2024”, notează Pro Infrastructura.

„Citeste stirea completa pe hotnews.ro

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *