Unul dintre cele mai temute virusuri ar putea fi folosit pentru a trata cancerul. E eficient în cazul unui cancer întâlnit în cazul copiilor

Unul dintre cele mai temute virusuri, Zika, transmis de țânțari, ar putea fi folosit pentru a distruge celulele canceroase, a anunțat o echipă de medici de la Spitalul de Copii Nemours, din Florida.

Un studiu recent a arătat că un singur vaccin cu Zika, administrat cobailor cu neuroblastom, a micșorat sau chiar eliminat tumorile, scrie Medical Xpress.

Practic, rata eficacității în cazurile de neuroblastom, o formă de cancer care se dezvoltă în țesutul nervos și care apare în special la copii, a fost de 80 – 90% și asta după doar un singur vaccin, fără simptome adverse și fără a se observa cazuri de recidivă.

În cadrul experimentelor, specialiștii au recoltat celule canceroase pe care le-au injectat cobailor. Odată ce s-au format tumorile canceroase, acestea au fost injectate cu virusul Zika.

După administrarea ”vaccinului Zika”, tumorile aproape că au dispărut. Când doza a fost mai mare, tumorile au fost chiar eliminate, fără a reapărea apoi…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *