Aspartamul și riscul cardiac. Ce a arătat cel mai recent studiu

Un studiu realizat recent pe șoareci a arătat că aspartamul, un înlocuitor comun al zahărului, de 200 de ori mai dulce, creşte nivelul de insulină, contribuind astfel la ateroscleroză – acumularea de placă grasă în artere.

În timp, acest proces poate conduce la o inflamație crescută și la un risc mai mare de atac de cord și accident vascular cerebral, scrie Medical News Today.

Pentru acest studiu, cercetătorii au hrănit șoarecii cu doze zilnice ce conţineau 0,15% aspartam, timp de 12 săptămâni – o cantitate echivalentă cu un consum de aproximativ trei doze de suc dietetic pe zi pentru oameni.

Comparativ cu șoarecii care nu aveau în dietă îndulcitori, ci zahăr, șoarecii hrăniţi cu aspartam au dezvoltat plăci de mai mari dimensiuni în artere şi au prezentat niveluri mai ridicate de inflamație, ambele caracteristici ale unei sănătăți cardiovasculare compromise, se arată într-un raport publicat de jurnalul Cell Metabolism.

Pe parcursul…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *