Ce se întâmplă cu corpul atunci când consumi mâncare picantă

Consumul de alimente condimentate poate produce o varietate de reacţii fiziologice, cum ar fi furnicături pe limbă şi buze, precum şi transpiraţie, spune David Julius, fiziolog la Universitatea din California, San Francisco.

„Cu toţii ne bucurăm de experienţe senzoriale; alimentele condimentate fac viaţa mai interesantă”, a spus el pentru The New York Times.

Dar nu toate răspunsurile potenţiale sunt binevenite, chiar şi pentru cei cărora le place gustul.

Provoacă transpiraţie

Iubitorii de mâncare condimentată sunt probabil familiarizaţi cu o reacţie fizică imediată – transpiraţia.

Acest lucru se datorează faptului că unele dintre cele mai picante alimente conţin compuşi care se leagă de receptorii nervoşi de-a lungul tractului gastrointestinal, inclusiv gura, care sunt activaţi de căldură.

Chili-ul, fructul aromat a multor feluri de mâncare picante, conţine compusul capsaicină, care se leagă de acei receptori atunci când este consumat şi apoi…

Citeşte mai mult

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *