De ce nu ar trebui să mâncăm niciodată din recipiente din plastic. Ce a scos la iveală cel mai recent studiu

Un studiu recent realizat de cercetători din China a arătat că a consuma alimente din recipiente din plastic, eventual încălzite în acestea, poate mări considerabil riscul de insuficiență cardiacă. Studii anterioare au corelat deja astfel de ambalaje cu riscul de cancer.

Cercetătorii din China au descoperit că mâncatul din recipiente de plastic provoacă inflamații în intestin, care ajung în sistemul circulator și îl deteriorează, iar acest lucru ar putea crește semnificativ riscul de insuficiență cardiacă, scrie The Guardian.

Studiul realizat inițial pe 3.000 de persoane a arătat că a consuma frecvent mâncare cumpărată în recipiente de plastic a dus la o creștere cu 13% a riscului de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Ulterior, experimentele pe șoareci care au băut timp de trei luni apă contaminată cu chimicale de genul celor care se găsesc în plastic a arătat că aceștia s-au ales cu ”metaboliți modificați ai microbiotei intestinale,…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *