Expertiză: Roșiile coapte forțat pot fi consumate fără probleme. Castraveții, nu!

Expertiza de specialitate realizată în cadrul anchetei privind folosirea de substanţe chimice neautorizate pentru coacerea prematură a unor legume, la Buzău, a stabilit că la castraveţi probele prelevate sunt neconforme consumul populaţiei.

În schimb, în cazul tomatelor, concentraţia folosită nu a fost atât de mare încât să pună în pericol sănătatea.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele a debutat la începutul lunii mai, atunci când IPJ Buzău a organizat mai multe percheziţii pe raza judeţelor Buzău şi Ilfov.

Atunci poliţiştii au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce transporta 200 de sticle şi 210 pungi ce conţineau substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor neomologate în România.

Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară ilegal.

Ulterior, ancheta s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor din Pogoanele. Potrivit anchetatorilor, au fost prelevate probe…

Citeşte mai mult

Ştiri pe acelaşi subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *